Ázijský bezpečnostný summit: Hagel požaduje slobodné voľby v Thajsku

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 18:54 • 2 min
Ázijský bezpečnostný summit: Hagel požaduje slobodné voľby v Thajsku

SINGAPUR - Americký minister obrany Chuck Hagel dnes na ázijskom bezpečnostnom summite v Singapure vyzval thajskú vojenskú juntu, aby umožnila "slobodné a čestné" voľby v krajine.

slovakia

left justify in out

Hagel vo svojom prejave na výročnom Dialógu Šangri-la o bezpečnosti a obrane zdôraznil význam demokratického rozvoja v ázijsko-tichomorskom regióne.
      

"Demokracie sú našimi najbližšími priateľmi," povedal, vyzývajúc thajské ozbrojené sily, aby prepustili tých, ktorých zadržali počas vojenského prevratu a rešpektovali slobodu slova.
      

Thajská armáda sa chopila moci 22. mája a zadržala vysokých politikov po politicky polarizovanej patovej situácii, keď bola na základe súdneho rozhodnutia minulý mesiac zosadená premiéra Jinglak Šinavatrová.
      

Vodca prevratu, šéf vojenskej junty, generál Prajut Čan-o-Ča povedal, že krajina potrebuje reformy a zmierenie, kým sa uskutočnia nové voľby.
      

Hagel sa vyjadril, že USA v súčasnosti prehodnocujú svoju vojenskú angažovanosť v Thajsku a pomoc tejto krajine. Podobne sa po vojenskej prevrate vyjadril už americký minister zahraničných vecí John Kerry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies