Azarenková suverénne postúpila do štvrťfinále dvojhry Roland Garros

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 14:29 • 2 min
Azarenková suverénne postúpila do štvrťfinále dvojhry Roland Garros

PARÍŽ - Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková nasadená ako tretia po sezónach 2009 a 2011 tretí raz postúpila do štvrťfinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska.

slovakia

left justify in out

Hrdinka rovnako významných melbournských Australian Open 2012 a 2013 zvíťazila v pondelňajšom zápase osemfinálového 4. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (26. mája - 9. júna, dotácia 21,017 milióna eur, antuka) nad miestnou šampiónkou zo sezóny 2010, talianskou veteránkou Francescou Schiavoneovou, za 71 minút presvedčivo 6:3, 6:0. Dosiahla 99. úspech na antuke vo svojej kariére.

Na hlavnom Dvorci Philippa Chatriera získala Azarenková všetky gemy od stavu 3:3. Na "winnery" dominovala 19:10, zároveň urobila o 10 nevynútených chýb menej (14:24). Premenila 7 z 12 brejkbalov, zdolaná zužitkovala 2 zo 6 takýchto príležitostí. Bieloruska zvládla 10 z 12 zákrokov pri sieti a platne trafila 88 % prvých podaní v porovnaní s 57 %. V bilancii zo vzájomných súbojov upravila na 3:1. Revanšovala sa za prehru z 3. kola newyorských US Open 2009. Už v sezóne 2008 prekonala milánsku rodáčku práve na RG hladko dvakrát 6:1.

"Súhlasím s názorom, že to bol môj zatiaľ najvydarenejší zápas na tomto turnaji. Bola som najkoncentrovanejšia a najkonzistentnejšia. S dnešným víťazstvom aj výkonom som jednoznačne spokojná, hoci spočiatku to bolo dosť hore - dolu. Nevyužívala som všetky príležitostí, ale tou počiatočnou fázou som položila základ. V prvých gemoch som nemala najlepšiu realizáciu možností, treba však zdôrazniť, že Francesca je skvelá hráčka a proti nej si to vždy vyžaduje trochu času na adaptáciu. Posiela súperkám rozmanité údery, ťažko ich odhadovať. Postupne som čoraz lepšie anticipovala jej hru, chodila som si po body, prevzala som kontrolu," povedala Azarenková na tlačovej besede.

Tridsaťdvaročná Schiavoneová je niekdajšia štvorka svetového rebríčka WTA, momentálne figuruje na 50. pozícii. Na úrovni veľkej štvorky štartovala 51. raz bez prerušenia, čo je najdlhšia "živá" šnúra.

Dvadsaťtriročná zverenkyňa Samuela Sumyka si medzi najlepšími ôsmimi zmeria sily s úspešnou z duelu Bethanie Matteková-Sandsová (USA) - Maria Kirilenková (Rus.-12). Bývalá líderka renkingu Azarenková už bola na všetkých troch zostávajúcich Majors minimálne v semifinále. Na Roland Garros 2008 triumfovala v mixe po boku Američana Boba Bryana.

"Proti Marii som už odohrala veľa zápasov, naposledy to tuším bolo na olympijských hrách v Londýne. Ona sa v ostatných rokoch bez diskusie značne zlepšila, je veľmi motivovaná a podotýkam, že sme dobré kamarátky. Bethanie najmä v tomto roku dosiahla zopár neskutočných výsledkov. Keď si poradila s toľkými veľkými menami, svedčí to o vysokej úrovni jej hry. Vyzerá byť naozaj fit. Nehrali sme proti sebe riadne dlho a na antuke ešte nikdy. V oboch prípadoch by to bolo zaujímavé," uviedla Azarenková na margo možných súperiek.

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále): 
Viktoria Azarenková (Biel.-3) - Francesca Schiavoneová (Tal.) 6:3, 6:0 za 71 minút

Zostávajúci pondelňajší program osemfinálového 4. kola dvojhry žien: 
Sloane Stephensová (USA-17) - Maria Šarapovová (Rus.-2) 
Bethanie Matteková-Sandsová (USA) - Maria Kirilenková (Rus.-12) 
Jamie Hamptonová (USA) - Jelena Jankovičová (Srb.-18) 

Už známe dvojice vo štvrťfinále dvojhry žien (horná polovica "pavúka"): 
Serena Williamsová (USA-1) - Svetlana Kuznecovová (Rus.) / bilancia: 6:2 
Agnieszka Radwanská (Poľ.-4) - Sara Erraniová (Tal.-5) / bilancia: 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies