Automobilka PSA zaznamenala vlani globálny nárast predaja

NETKY.SK • 12 Január 2016, 09:38 • 2 min
Automobilka PSA zaznamenala vlani globálny nárast predaja

PARÍŽ - Spoločnosť PSA Peugeot Citroën zaznamenala v roku 2015 globálny nárast predaja o 1,2 %. Firma o tom informovala v utorok. Objem predaja automobilov spoločnosti PSA tak stúpol na 2,973 mil. kusov. V predchádzajúcom roku automobilka predala 2,939 mil. automobilov.

slovakia

left justify in out

Spomalenie Číny a rozvíjajúcich sa trhov takmer zmazalo priaznivé efekty oživenia európskeho automobilového trhu. Firma PSA zaznamenala v Európe nárast predaja o 5,9 %, v regióne Blízkeho východu a Afriky automobilka dosiahla rast o 6,4 %. V oblasti Číny a juhovýchodnej Ázie však predaj oslabil o 0,9 %. V štátoch Eurázie spolu s Latinskou Amerikou klesol predaj o 21,4 %. Výrazný prepad nastal najmä v Rusku, kde predaj klesol o 72,6 %.


Francúzska automobilka pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť PSA Peugeot Citroën má v Trnave závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies