Automobilka Nissan zvolá v USA takmer milión áut pre problémy s airbagmi

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 15:21 • 2 min
Automobilka Nissan zvolá v USA takmer milión áut pre problémy s airbagmi

DETROIT - Japonská automobilka Nissan zvolá v Spojených štátoch na opravy takmer milión áut vrátane športovo-úžitkových a minivanov.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú možné problémy s airbagmi, pri ktorých nemusí pri nehode dôjsť k ich aktivácii. Informovala o tom agentúra AP.
     

Zvolávanie sa týka celkovo približne 990.000 áut, vrátane modelov Altima, Leaf, Pathfinder a Sentra modelových rokov 2013 a 2014. Okrem nich zvolá firma aj SUV Infiniti JX35 a dodávku NV200 Taxi modelového roku 2013, ako aj SUV Infiniti QX50 modelového roku 2014.
     

Spoločnosť oznámila americkému Národnému úradu pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA), že počítačový softvér vo vozidlách nemusí detekovať dospelú osobu na sedadle vedľa vodiča. V takom prípade sa pri nehode airbag neaktivuje.
     

Nissan vlastníkov vozidiel upozorní a predajcovia im potom softvér zdarma upravia. Začiatok zvolávania sa odhaduje na polovicu apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies