Automobilka Fiat Chrysler zvýšila zisk vo 4. kvartáli viac než dvojnásobne

NETKY.SK • 26 Január 2017, 14:12 • 2 min
Automobilka Fiat Chrysler zvýšila zisk vo 4. kvartáli viac než dvojnásobne

LONDÝN - Automobilka Fiat Chrysler Automobiles oznámila za 4. kvartál minulého roka viac než zdvojnásobenie zisku, pod čo sa podpísal rast tržieb, ale najmä zníženie nákladov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť uviedla, že čistý zisk dosiahol v poslednom kvartáli minulého roka 409 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období predchádzajúceho roka predstavoval 196 miliónov eur. Tržby zaznamenali rast o 1 % na 29,72 miliardy eur.

 

Firma zároveň oznámila, že dlh za 4. kvartál zredukovala o takmer 2 miliardy eur. Zatiaľ čo na konci 3. štvrťroka dosahoval čistý dlh spoločnosti 6,5 miliardy eur, ku koncu 4. štvrťroka to už bolo 4,6 miliardy eur. Prekonala tak očakávania trhov, ktoré počítali s poklesom dlhu ku koncu roka na 4,9 miliardy eur.

 

V znižovaní dlhu plánuje automobilka pokračovať aj tento rok. Ako firma uviedla, do konca roka 2017 by chcela znížiť úroveň dlhu pod 2,5 miliardy eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies