Auto vrazilo vo východnom Jeruzaleme do chodcov; zranilo ich najmenej 6

NETKY.SK • 10 Február 2023, 15:30 • 2 min
Auto vrazilo vo východnom Jeruzaleme do chodcov; zranilo ich najmenej 6

Jeruzalem - Najmenej šesť ľudí zranil v piatok útočník, ktorý vo východnom Jeruzaleme vrazil autom do niekoľkých chodcov, informovali izraelskí zdravotníci.

slovakia

left justify in out

Ide o najnovší prípad násilia, ktorého v tomto meste rapídne pribúda. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP. Údajný náraz autom nastal na autobusovej zastávke v Ramote, židovskej osade vo východnom Jeruzaleme. Napätie vo východnej polovici Jeruzalema, anektovanej Izraelom, prudko stúplo po palestínskom streleckom útoku z 27. januára, keď bolo zabitých sedem ľudí. Bol to najsmrtiacejší útok v Jeruzaleme za posledné desaťročie. Izraelské záchranné služby informovali, že ich zdravotníci ošetrujú šesť zranených vrátane dvoch detí, ktoré sa nachádzajú v kritickom stave a museli ich oživovať. Dve obete sú v bezvedomí a vo vážnom stave, pričom dve ďalšie majú menej vážne zranenia. Izrael si nárokuje na celý Jeruzalem ako na svoje hlavné mesto, ale Palestínčania chcú v budúcom samostatnom štáte pre seba východný Jeruzalem. Izrael ho však obsadil v šesťdňovej vojne v roku 1967.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies