Austrálsky minister pochoval Mandelu, ospravedlnil sa

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 10:07 • 2 min
Austrálsky minister pochoval Mandelu, ospravedlnil sa

SYDNEY - Austrálsky minister pre zdroje a energetiku Gary Gray sa dnes ospravedlnil za nesprávne vyhlásenie, že bývalý prezident Juhoafrickej republiky (JAR) Nelson Mandela zomrel. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Slová Garyho Graya o Mandelovej smrti zazneli v stredu v austrálskom parlamente. Neskôr to minister vysvetli tak, že išlo o mylnú informáciu, za čo sa "hlboko ospravedlňuje".

Mandela je stále v kritickom stave v nemocnici v Pretórii, kde ho prijali 8. júna s pľúcnou infekciou. Pre zhoršujúci sa stav 94-ročného legendárneho bojovníka proti apartheidu, ktorý sa stal prvým černošským prezidentom JAR po historických všerasových voľbách v roku 1994, zrušil súčasný prezident Jacob Zuma zrušil návštevu susedného Mozambiku. "Za posledných 48 hodín sa stav bývalého prezidenta zhoršil," povedal Zumov hovorca Mac Maharaj.

Podľa agentúry Reuters má vez víkend navštíviť JAR americký prezident Barack Obama v rámci turné po troch afrických štátoch. Podľa Maharaja je ale predčasné hovoriť o tom, či Mandelov zdravotný stav Obamovu cestu ovplyvní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies