Austrálsky kardinál Pell odmietol obvinenia zo sexuálneho zneužívania

NETKY.SK • 19 Február 2016, 17:55 • 2 min
Austrálsky kardinál Pell odmietol obvinenia zo sexuálneho zneužívania

VATIKÁN - Austrálsky kardinál George Pell (74), emeritný arcibiskup zo Sydney i Melbourne, ktorý v ostatných rokoch pôsobí vo viacerých kongregáciách rímskej kúrie, dôrazne odmietol obvinenia zo sexuálneho zneužívania a označil ich v oficiálnom vyhlásení zverejnenom dnes jeho rímskou kanceláriou za "neopodstatnené a totálne mylné".

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý je akýmsi vatikánskym ministrom financií, reagoval podľa informácií Vatikánskeho rozhlasu na správy, ktoré priniesli o ňom austrálske médiá.
Bulvárny Herald Sun vo svojom internetovom vydaní s odvolaním sa na údajný obsah vyšetrovacieho spisu dnes uviedol, že austrálski vyšetrovatelia sa už rok venujú skúmaniu obvinení voči kardinálovi. George Pell sa podľa nich mal dopustiť trestnej činnosti ako duchovný v Ballarate i ako arcibiskup v Melbourne, a to okrem iného sexuálneho zneužitia neplnoletých.


Noviny však výslovne zdôraznili, že nemienia vyvolať dojem, že kardinál je vinný, iba informovať, že čelí predmetným podozreniam.


Kardinál Pell vyzval na verejné vyšetrenie úniku týchto informácií.


Austrálska komisia pre zneužívanie by mala vysokopostaveného vatikánskeho duchovného vypočuť prostredníctvom telemostu za desať dní.


Pell vníma obvinenia ako súčasť kampane namierenej proti jeho osobe a termín ich zverejnenia ako prejav snahy spôsobiť tak jemu, ako aj katolíckej cirkvi čo najväčšie škody. Akékoľvek pochybenie kardinál ostro odmietol a prisľúbil kooperáciu s policajnými zložkami.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies