Austrálska polícia zadržala muža podozrivého z prípravy teroristického útoku

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 08:37 • 2 min
Austrálska polícia zadržala muža podozrivého z prípravy teroristického útoku

SYDNEY - Austrálska polícia zadržala dnes 18-ročného mladíka, ktorý údajne plánoval uskutočniť teroristický útok v Sydney a pokúšal sa získať strelnú zbraň. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Muž konal sám a polícia ho od minulého roka sledovala, uviedol na tlačovej konferencii zástupca náčelníka austrálskej federálnej polície Neil Gaughan, dodajúc, že útok sa mal uskutočniť "v najbližších dňoch".

 

V čase zadržania, ku ktorému došlo v Macquarieho parku v Sydney, bol údajné mladý muž na obhliadke "vládnych inštitúcií". Mladík bude obvinený z plánovania teroristického útoku, ako aj z pokusu opustiť Austráliu a vyvíjať nepriateľskú činnosť v zahraničí. "Hrozí mu, že zvyšok života strávi za mrežami," povedal Gaughan.

 

Minulý týždeň austrálske úrady zadržali na severovýchode Austrálie päticu mužov z mesta Melbourne, ktorí sa chceli cez Indonéziu preplaviť v malom člne do Sýrie, kde mali v úmysle pridať sa k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies