Austrália zvýšila pohotovosť pred teroristickými útokmi na policajtov

NETKY.SK • 20 Január 2015, 07:12 • 2 min
Austrália zvýšila pohotovosť pred teroristickými útokmi na policajtov

SYDNEY - Austrálske federálne úrady zvýšili dnes pohotovosť pred teroristickými útokmi na policajtov v krajine na "vysokú" úroveň, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Oznámenie federálnej polície nespomína žiadne konkrétne alebo bezprostredné hrozby, pri zvýšení zo "strednej" na "vysokú" úroveň výstrahy sa však odvoláva na spravodajské informácie a rozhovory s medzinárodnými partnermi.
      

Komisár štátnej polície v Queenslande Ian Stewart pred novinármi spresnil, že zvýšenie pohotovosti zohľadňuje počet útokov na policajtov za posledných niekoľko mesiacov, no tiež takéto prípady vo svete.
      

Pohotovosť pred teroristickými útokmi všeobecne pre verejnosť v Austrálii zvýšili na "vysokú" ešte v septembri minulého roka. V polovici decembra sa 16-hodinová rukojemnícka dráma v kaviarni v centre Sydney skončila smrťou dvoch rukojemníkov a ozbrojenca sympatizujúceho s radikálnymi islamistami, proti ktorému zasiahla polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies