Austrália sa rozišla s trénerom Osieckom

NETKY.SK • 12 Október 2013, 16:23 • 2 min
Austrália sa rozišla s trénerom Osieckom

SYDNEY - "Socceroos" si musia osem mesiacov pred začiatkom majstrovstiev sveta v Brazílii hľadať nového kormidelníka.

slovakia

left justify in out

Holger Osieck už nie je trénerom austrálskej futbalovej reprezentácie. Národná federácia (FFA) sa rozhodla ukončiť spoluprácu so 65-ročným nemeckým koučom po piatkovej vysokej prehre v medzištátnom prípravnom stretnutí s Francúzskom (0:6).

"Socceroos" si musia osem mesiacov pred začiatkom majstrovstiev sveta v Brazílii hľadať nového kormidelníka. "Tento krok sme učinili na základe dlhodobých otázok ohľadom omladenia kádra v rámci prípravy na svetový šampionát a Ázijský pohár. FFA stanovila strategické ciele pre vytvorenie národného tímu na vysokej úrovni, ktorý by dokázal v Brazílii konkurovať tým najsilnejším krajinám. Taktiež chceme v januári 2015 vyhrať Ázijský pohár na domácej pôde. Prišli sme k záveru, že pre splnenie týchto kritérií potrebujeme zmenu. Ďakujem Holgerovi za jeho prínos do austrálskeho futbalu a prajem mu všetko dobré v jeho budúcej kariére," povedal šéf FFA Frank Lowy. 

Osieck viedol Austráliu od augusta 2010, keď nahradil Holanďana Pima Verbeeka. Protinožci ťahajú v súčasnosti sériu štyroch prehier. Rovnakým rozdielom 0:6 prehrali aj 7. septembra s hostiteľom budúcoročných MS Brazíliou. Predtým nestačili na KĽDR (3:4) a Japonsko (2:3). V utorok si v príprave zahrajú proti Kanade v Londone, v zápase ich bude viesť aktuálny asistent trénera Aurelio Vidmar. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies