Austrália bojuje o životy svojich občanov, ktorých chcú v Indonézii popraviť

NETKY.SK • 12 Február 2015, 06:59 • 2 min
Austrália bojuje o životy svojich občanov, ktorých chcú v Indonézii popraviť

SYDNEY - Austrália sa všetkými prostriedkami snaží zachrániť dvoch svojich občanov, ktorí sú v Indonézii v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou odsúdení na trest smrti, a majú byť v krátkom čase popravení. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie austrálskej ministerky zahraničných vecí Julie Bishopovej.

slovakia

left justify in out

Austrálčania Myuran Sukumaran (33) a Andrew Chan (31) majú byť spolu s ďalšími šiestimi odsúdenými popravení potom, ako indonézsky prezident Joko Widodo zamietol v januári ich žiadosť o milosť.
      

"Vyzývame indonézsku vládu, aby voči Andrewovi a Myuranovi preukázala rovnakú zhovievavosť, akú žiada pre svojich občanov, ktorí sa ocitnú v rovnakej situácii v zahraničí," uviedla počas emotívneho vystúpenia pred poslancami austrálskeho parlamentu Bishopová.
      

Chan a Sukumaran boli členmi skupiny deviatich ľudí, ktorých indonézsky súd uznal za vinných z pašovania ôsmich kilogramov heroínu. V roku 2005 ich zatkli na letisku Denpasar na indonézskom ostrove Bali a ich prípad vyvolal na austrálskej politickej scéne obrovský rozruch.         
      

Medzi šiestimi osobami, ktoré v Indonézii v januári popravili, bolo päť cudzincov. Išlo o prvé popravy od vlaňajšieho októbra, keď sa úradu prezidenta ujal Joko Widodo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies