ATP Slovak Open: Obhajca titulu Rosol sa pretrápil do štvrťfinále

NETKY.SK • 6 November 2013, 15:47 • 2 min
ATP Slovak Open: Obhajca titulu Rosol sa pretrápil do štvrťfinále

BRATISLAVA - Český obhajca titulu Lukáš Rosol sa stal prvým štvrťfinalistom dvojhry na 14. ročníku tenisového turnaja ATP Challenger Tour Slovak Open v NTC v Bratislave (4. - 10. novembra, dotácia 64 000 eur + H, tvrdý povrch DecoColor v hale). V stredajšom zápase osemfinálového 2. kola singlovej súťaže prekonal chorvátskeho kvalifikanta Anteho Paviča za 149 minút veľmi tesne 5:7, 6:4, 7:6 (10).

slovakia

left justify in out

V tajbrejku rozhodujúceho setu odvrátil Rosol dva mečbaly pri vlastnom podaní. V utorok si pritom v 1. kole poradil s Rakúšanom Geraldom Melzerom za 32 minút suverénne 6:0, 6:1. Aktuálne teda strávil na kurte takmer o dve hodiny viac. V piatok medzi najlepšími ôsmimi bude čeliť niekomu z trojice Martin Kližan (SR), Adrian Ungur (Rum.), Lukasz Kubot (Poľ.-5).

Dvadsaťosemročný brniansky rodák Rosol, momentálne 43. vo svetovom rebríčku, sa ako člen Top 50 nemohol prihlásiť štandardnou cestou. Dostal voľnú kartu od organizujúceho Slovenského tenisového zväzu (STZ) a je jednotka "pavúka". O štyri roky mladší Pavič figuruje na 337. pozícii, v 1. kole vyradil finalistu vlaňajších medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska, Nemca Björna Phaua. Teraz dokonca siahal aj po skalpe bratislavského šampióna, ale napokon tesne neuspel.

Rosol figuruje v oficiálnej predbežnej nominácii Česka na budúcotýždňové finále Davisovho pohára proti Srbom v Belehrade.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Lukáš Rosol (ČR-1) - Ante Pavič (Chor.) 5:7, 6:4, 7:6 (10) za 149 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies