ATP Šanghaj: Federer cez 5 mečbalov L. Mayera do osemfinále

NETKY.SK • 8 Október 2014, 19:34 • 2 min
ATP Šanghaj: Federer cez 5 mečbalov L. Mayera do osemfinále

ŠANGHAJ - Švajčiarsky tenista Roger Federer bol v stredu v čínskom Šanghaji 5-krát na absolútnom pokraji prehry s Leonardom Mayerom, napokon však odvrátil všetky mečbaly Argentínčana a zvíťazil v 2. kole dvojhry na podujatí ATP World Tour Masters 1000 Rolex za 2:42 h tesne 7:5, 3:6, 7:6 (7). Prvú vlastnú šancu premenil lobom.

slovakia

left justify in out

 V 1. kole mal Federer ako trojka tohto podujatia voľno. Vo štvrtok sa v osemfinálovom 3. kole stretne so Španielom Robertom Bautistom-Agutom.

Tridsaťtriročný bazilejský rodák Federer ešte nikdy nezískal titul na tomto podujatí, v roku 2010 prehral vo finále s Britom Andym Murraym. Vývoj podujatia v Šanghaji znamená, že Švajčiar sa v pondelok 13. októbra posunie na druhú priečku vo svetovom rebríčku pred Španiela Rafaela Nadala. 

 

Stredajšia záchrana je druhou najpozoruhodnejšou vo Federerovej kariére podľa počtu vymazaných mečbalov. Už v roku 2003 ich v americkom Cincinnati v Ohiu proti Austrálčanovi Scottovi Draperovi eliminoval až sedem. Pripomenul to web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Zároveň dodal, že Leonardo Mayer teraz stojí proti členom Top 10 renkingu 1:17. 

Dvojhra - 2. kolo: 
Roger Federer (Švaj.-3) - Leonardo Mayer (Arg.) 7:5, 3:6, 7:6 (7) za 2:42 h 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies