ATP: Roddick sa po rokoch úspešne vrátil do hry, s Fishom triumfovali v Atlante

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 10:32 • 2 min
ATP: Roddick sa po rokoch úspešne vrátil do hry, s Fishom triumfovali v Atlante

BRATISLAVA - Americký tenista Andy Roddick sa v stredu na turnaji ATP World Tour 250 BB&T Atlanta Open na tvrdom povrchu v americkej Atlante úspešne vrátil do oficiálneho súťažného diania po takmer troch rokoch.

slovakia

left justify in out

V 1. kole štvorhry po boku pomaly sa lúčiaceho krajana Mardyho Fisha zvíťazili nad taiwansko-britským tandemom Lu Jen-chsun, Jonathan Marray za 87 minút 7:6 (2), 6:4. Niekdajší líder singlového renkingu Roddick a bývalý siedmy muž hodnotenia dvojhry Fish triumfovali v debli už v roku 2002 v Houstone a v sezóne 2009 v Indian Wells.


"Keď ste tak dlho mimo, neviete, čo očakávať. Dnes som však veľmi bažil po víťazstve. Bola to veľká zábava a až na jej konci sme si vlastne uvedomili, že sme uspeli. Podarilo sa nám zamaskovať všetku tú hrdzu," s úsmevom vyhlásil 32-ročný Roddick, citoval ho web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Fish a Roddick budú v piatok vo štvrťfinále čeliť americko-novozélandskému páru Eric Butorac, Arťom Sitak nasadenému ako tretiemu.


"Publikum bolo skvelé. Bolo príjemné podniknúť čosi takéto práve v Atlante," povedal 33-ročný Fish, ktorý v utorok v 1. kole dvojhry nestačil na Izraelčana Dudiho Selu. V rámci letného rozlúčkového turné sa predstaví aj v Cincinnati a potom na US Open. Práve na spomenutom newyorskom grandslamovom podujatí v sezóne 2012 zavŕšil svoju aktívnu činnosť hrdina tejto akcie z roku 2003 Roddick. Odvtedy sa objavoval na rôznych exhibičných, veteránskych či neoficiálnych tímových podujatiach. Pôsobí aj ako odborný spolukomentátor v mediálnej sfére.


Fish do tohto týždňa naposledy hral v marci v kalifornskom Indian Wells. Bol to len jeho druhý turnaj od augusta 2013 po opakovaných problémoch s návalmi paniky pre poruchy srdcovej činnosti. V Atlante triumfoval vo dvojhre v rokoch 2010 a 2011. V sezóne 2012 druhý raz zvíťazil v tomto dejisku Roddick (predtým v roku 2001 ešte na antuke), bol to jeho 32. a zároveň posledný titul vo dvojhre.

Štvorhra - 1. kolo:
Mardy Fish, Andy Roddick (USA) - Lu Jen-chsun, Jonathan Marray (Taiw./V. Brit.) 7:6 (2), 6:4 za 87 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies