Williamsová ani Murray nenastúpili na osemfinále v Ríme

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 14:22 • 2 min
Williamsová ani Murray nenastúpili na osemfinále v Ríme

RÍM - Americká líderka svetového rebríčka tenistiek WTA Serena Williamsová a Brit Andy Murray, tretí v renkingu ATP, vo štvrtok zo zdravotných dôvodov nenastúpili na osemfinálové 3. kolo dvojhry na turnaji Internazionali BNL d´Italia na antuke v Ríme.

slovakia

left justify in out

Obhajkyňa trofeje v areáli Foro Italico Serena mala v derby čeliť Christine McHalovej. Organizátori oznámili odstúpenie jednotky hodnotenia krátko pred zápasom, neuviedli dôvod. Mladšia zo sestier Williamsových neskôr mala tlačovú konferenciu, na ktorej vyvstalo, že Američanku sužuje pravý lakeť.

 

"Treba robiť správne rozhodnutia s prihliadnutím na budúcnosť: Všetci viete, že neznášam kapitulovanie. Terajšie rozhodnutie ním nie je. Je len jedným z tých správnych rozhodnutí," povedala Serena a pripomenula, že vlani práve pred parížskym Roland Garros podcenila svoj zdravotný stav: "Bola som vážne zranená a dopadlo to tak, že som si musela dopriať päť dní voľna a pripravovala som sa iba deň - dva pred turnajom. Človek nikdy nechce stáť na prahu grandslamového turnaja za takých okolností. Najmä vtedy nie, keď obhajuje titul." Serena prehrala na RG 2014 už v 2. kole so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou dva razy 2:6. 

 

Držiteľka 66 trofejí vo dvojhre S. Williamsová skonštatovala, že problém pocítila minulý týždeň v Madride, kde v semifinále podľahla Češke Petre Kvitovej 2:6, 3:6: "Nedokázala som dávať moje najlepšie či najtvrdšie podania. Potrebujem mať môj obvyklý servis a posielať údery naozaj sebavedome. Keď ste však zranení, to sebavedomie vám chýba." 

 

Víťazka 19 Majors vo dvojhre Serena sa neobáva, že by problém pretrval až do Roland Garros: "Nemyslím si, že to ovplyvní moje parížske výkony. Ak by som však v Ríme hrala ďalej, mohla by som si tým ohroziť nielen Roland Garros, ale aj Wimbledon. Poučila som sa z chýb, ktoré som v minulosti urobila, a pristúpila som k zrelému rozhodnutiu." 

 

Murray, ktorý ťahal sériu desiatich zápasových úspechov a v rámci nej získal tituly v Mníchove a Madride (svoje prvé dva na najpomalšom povrchu v kariére), bez boja posunul ďalej Belgičana Davida Goffina. Odhlásil sa pre únavu z ostatného obdobia. Skonštatoval, že ráno sa cítil veľmi vyčerpane a na zahrievacom tréningu mu chýbala energia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies