ATP Petrohrad: Šampión z New Yorku Wawrinka naďalej vo forme

NETKY.SK • 22 September 2016, 11:04 • 2 min
ATP Petrohrad: Šampión z New Yorku Wawrinka naďalej vo forme

PETROHRAD - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka zvládol svoj prvý súboj od dobytia titulu na newyorských grandslamových US Open (29. augusta - 11. septembra).

slovakia

left justify in out

V stredu v osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 St. Petersburg Open na tvrdom povrchu v hale v ruskom Petrohrade rozdrvil Čecha Lukáša Rosola za 58 minút 6:3, 6:1. Tridsaťjedenročný tretí muž renkingu Wawrinka nastrieľal 8 es a zužitkoval 4 z 9 brejkbalov, sám na podaní odvrátil všetky tri hrozby.

Zverenec Magnusa Normana Wawrinka mal ako jednotka podujatia pri Neve na úvod voľno. V piatkovom štvrťfinále ho vyzve úspešný zo štvrtkového srbského derby medzi Dušanom Lajovičom a Viktorom Troickým nasadeným ako siedmym. Rodák z Lausanne Wawrinka sa vrátil do Petrohradu po dvanástich rokoch. V sezóne 2004 prehral vo finále miestneho challengeru s Monačanom Jeanom-Reném Lisnardom.

"S mojou prípravou na tento turnaj som bol spokojný. Dnes som s prihliadnutím na okolnosti zahral na dobrej úrovni. O to viac, že som čelil súperovi, s ktorým som tento rok absolvoval tesné duely. Pokúšal som sa vyviesť ho z pohody striedaním tempa, lebo on má rád rytmus v hre. Bol som prekvapený, ako bezproblémovo sa to vyvíjalo, ale som si vedomý toho, že keď hrám dobre, môžem zdolať kohokoľvek," citoval Wawrinku web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Švajčiar má na vrcholnej scéne v zbierke aj Australian Open 2014 a Roland Garros 2015, už iba Wimbledon mu chýba na zavŕšenie tzv. kariérneho Grand Slamu.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Stan Wawrinka (Švaj.-1) - Lukáš Rosol (ČR) 6:3, 6:1 za 58 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies