ATP Paríž: Federer prehral bitku, nie vojnu!

NETKY.SK • 1 November 2014, 16:13 • 2 min
ATP Paríž: Federer prehral bitku, nie vojnu!

PARÍŽ - Zálusk švajčiarskeho tenistu Rogera Federera na post koncoročnej jednotky v internom súboji s iným oteckom Novakom Djokovičom zo Srbska utrpel piatkovou štvrťfinálovou prehrou s Kanaďanom Milosom Raonicom v Paríži-Bercy vážnu komplikáciu, vyzývateľ sa však nevzdáva.

slovakia

left justify in out

"Vopred som rátal s tým, že definitíva padne až na šampionáte v Londýne. Teraz aspoň budem mať o dva dni viac na dôkladnú prípravu na ATP World Tour Finals. Niežeby som netúžil po úspechu aj vo francúzskej metropole, ale vedel som, že to bude ťažké," povedal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov 33-ročný Federer, ktorého séria zápasových triumfov sa skončila na hodnote 14. Raonic ho premiérovo prekonal na siedmy pokus (7:6 /5/, 7:5) a neskôr vyvstalo, že si tým zabezpečil svoju prvú miestenku medzi elitnú osmičku. 

 

"Súper zahral dobre, naozaj si zaslúži uznanie. Podržalo ho podanie, keď to potreboval, a vychádzali mu aj obhodenia. Bol to klasický halový zápas. Rozhodlo niekoľko fiftínov. Nepočínal som si nejako zle, ale on eliminoval moje šance a v tajbrejku prvého setu prijal riziko, čo sa mu napokon aj vyplatilo," skonštatoval Švajčiar. 

 

Federer, ktorý zatiaľ naposledy - piaty raz v kariére - silvestroval na vrchole hodnotenia v roku 2009, minulý týždeň v rodnom Bazileji zredukoval svoje manko na lídra "Race" Djokoviča z 990 a 490 bodov. Ak 27-ročný Belehradčan obháji v Paríži trofej, odskočí na 1310 bodov. V londýnskej O2 Arene bude v hre 1500 bodov a Federer potom môže nejaké "drobné" pridať v daviscupovom finále 21. - 23. novembra proti Francúzom v Lille.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies