ATP Atlanta: Lúčiaci sa Fish v 1. kole podľahol Selovi

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 09:46 • 2 min
ATP Atlanta: Lúčiaci sa Fish v 1. kole podľahol Selovi

ATLANTA - Americký tenista lúčiaci sa s aktívnou činnosťou Mardy Fish prehral v utorkovom zápase 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 BB&T Atlanta Open v americkej Atlante (dotácia 659 070 USD, tvrdý povrch Deco-Turf) s Izraelčanom Dudim Selom za 110 minút 4:6, 4:6. Tridsaťtriročný bývalý siedmy hráč singlového hodnotenia Fish sa ešte predstaví na podujatí v Cincinnati a jeho posledným vystúpením budú newyorské grandslamové US Open (31. augusta - 13. septembra).

slovakia

left justify in out

"Podmienky boli náročné, ale už som na tomto kurte predtým hral, takže to napokon nebolo také hrozné. Cítil som sa dobre a mohol som vyhrať napriek tomu, že som toho tento rok veľa nenahral. Bude fajn objaviť sa na US Open a zažiť poslednú jazdu ako Pete Sampras. Po oznámení konca kariéry hral uvoľnene a dúfam, že rovnako to pojmem aj ja," cituje Fisha server ATP.

 

Fish pred Atlantou naposledy hral v marci v kalifornskom Indian Wells. Bol to len jeho tretí turnaj od augusta 2013 po opakovaných problémoch s návalmi paniky pre poruchy srdcovej činnosti. Rodák z Ediny v Minnesote sa predvlani z "osobných dôvodoch" odhlásil z medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických. Vtedy už rok a pol hral vo výrazne redukovanom režime po tom, ako v marci 2012 v Miami zažil noc s extrémne rozochveným srdcom. V máji rovnakého roka podstúpil v Los Angeles menší chirurgický zákrok na úpravu arytmie. O štvrť roka neskôr na US Open v osemfinálovom 4. kole nenastúpil na duel proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi. Vtedy skonštatoval, že to urobil z preventívnych dôvodov na základe odporúčania lekárov.

 

Mardy Fish je držiteľom 6 singlových a 8 deblových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne ATP World Tour, ale aj spoludržiteľom Hopman Cupu 2008 a finalistom Davis Cupu 2004. V roku 2004 získal striebro vo dvojhre na OH v Aténach. Na grandslamových turnajoch bol v singli v troch štvrťfinále (Australian Open 2007, US Open 2008 a Wimbledon 2011).

Výsledok - dvojhra - 1. kolo:
Dudi Sela (Izr.) - Mardy Fish (USA) 6:4, 6:4 za 110 minút


mp



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies