Šatan si aj pri Demitrovi uvedomil, aké ťažké je rozlúčiť sa

NETKY.SK • 11 Máj 2011, 07:31 • 2 min
Šatan si aj pri Demitrovi uvedomil, aké ťažké je rozlúčiť sa

Šatan si aj pri Demitrovi uvedomil, aké ťažké je rozlúčiť sa

slovakia

left justify in out

img

Škoda, že tie šťastné góly nepadli v dôležitejších zápasoch, ale taký je šport. To bola jedna z hlavných téz vyjadrení slovenských hokejistov po ukončení ich účinkovania na MS. Domáci šampionát sa pre každého nich skončil predčasne, ale slúži im ku cti, že rozlúčku v pondelňajšom zápase absolvovali s nadšením. Počas zápasu a emotívne aj po ňom.
      Spätne a s miernym časovým odstupom sa aj Miroslav Šatan pristavil pri "rozliatom mlieku". Ako kapitán zažil s národným tímom najmä slávne časy: "Na niektorých turnajoch sme mali šťastie my, na tomto šampionáte viac-menej nie. Nič sa stým nedá robiť. Kľúčová bola prehra s Nemeckom. Zápas sme nechytili do rúk a Nemci navyše z každého druhého protiútoku dali gól. Bolo ťažké sťahovať 4-gólové manko. Aj keď sa to takmer podarilo. Ten kameň na chrbte nám viac-menej zostal a ďalšie kamene pribúdali. Psychologicky to nejako nešlo prelomiť."
      Šatan zdôrazňuje, že nestala žiadna ľudská tragédi a hokejový život ide ďalej: "Napriek tomu nás to naozaj veľmi mrzí. Všetci sa tu obetovali, niektorí tu boli dokonca mesiac v príprave. To nie je NHL, že by tu niekoho platili, každý tomu venoval osobný čas, venoval tomu maximum. Prišli všetci, ktorí mohli, niektorí aj so zranením. Snaha a obeta tam boli, ale výsledky nevyšli."
      Podľa dlhoročného lídra reprezentačných akcií si slovenský hokej teraz potrebuje vydýchnuť. Bol to historický šampionát a očakávania všetkých fanúšikov, aj nás boli veľké. Boli možno až také vysoké, že to na nás niektorých príliš vplývalo a my sme tie očakávania nedokázali naplniť."
      Na záver po zápase s Dánskom búrlivý potlesk v stoji, transparenty, ďakovania. Ťažko sa lúči... "Teraz nie som schopný urobiť nejaké vážne rozhodnutie. Aj keď proti Dánsku to mohol byť môj posledný zápas, uvidíme, čo sa vyvinie do budúcnosti. Je to naozaj ťažké povedať, toto je môj posledný zápas. Ako sme všetci videli, Paľo Demitra sa neubránil silným emóciám. Človek dlho chodil na šampionáty a zrazu sa má rozlúčiť so všetkým, s fanúšikmi, s partiou," zdôraznil Šatan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies