Asad: Sýria potrebuje ruské základne v záujme bezpečnosti a stability

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 18:10 • 2 min
Asad: Sýria potrebuje ruské základne v záujme bezpečnosti a stability

DAMASK/MOSKVA - Existencia ruských vojenských základní v Sýrii je nevyhnutná nielen kvôli boju s terorizmom, ale aj v záujme podpory rovnováhy síl na celom svete.

slovakia

left justify in out

V dnes zverejnenom rozhovore pre agentúru RIA Novosti to povedal sýrsky prezident Bašár Asad.


Asad ďalej uviedol, že Západ ani počas studenej vojny, ani po nej a "dokonca ani teraz, nezmenil svoju politiku: chce mať hlavné slovo pri prijímaní rozhodnutí", pričom "OSN nedokázala splniť svoje poslanie - byť ochrancom mieru vo svete, a to ani teraz, aby si prinavrátila svoj pravý status".


Ruské vojenské základne v Sýrii sú podľa Asada "teraz nutnosť". Zdôraznil, že ide len o ruské základne, Sýria podľa neho neuvažuje o tom, že by svoje územie poskytla na dislokáciu základní iných štátov.


Asad upozornil, že Sýria bude potrebovať ruskú vojenskú prítomnosť aj v prípade stabilizácie bezpečnostnej situácie v krajine, a to najmä v boji proti terorizmu.
V tejto súvislosti Asad zdôraznil, že tento boj môže trvať ešte dlho: "Proces boja s terorizmom nie je čímsi rýchlym a letmým. Terorizmus sa v tomto regióne šíril desaťročia a bude treba dlhý čas, aby sme ho porazili".


Asad súčasne prízvukoval, že existencia ruských základní v Sýrii nie je okupáciou, ale prispieva k upevneniu bezpečnosti a stability.


"Nie je to okupácia, naopak, je to posilnenie priateľstva a spojenectva, posilnenie stability a bezpečnosti. Práve to chceme," zdôraznil Asad.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies