Asad: Povedzte Vladimirovi, že nie som Janukovyč

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 07:21 • 2 min
Asad: Povedzte Vladimirovi, že nie som Janukovyč

DAMASK - Bývalý ruský premiér Sergej Stepašin v pondelok médiám tlmočil slová sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada, s ktorým sa stretol počas minulotýždňovej návštevy v Damasku.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho je sýrsky líder vo "výnimočnej forme" a pripravený v tohtoročných voľbách obhájiť svoj úrad. Stepašin zároveň povedal, že väčšina bojov medzi vládnymi silami a povstalcami by mala byť ukončená do konca roka. Asad prezidentovi Vladimirovi Putinovi údajne navyše odkázal, že určite nedopadne ako ukrajinský prezident Viktor Janukovyč.

 

"Povedal mi, že odkážte Vladimirovi Vladimirovičovi, že nie som ako Janukovyč, ja nikam nejdem.. Jeho sila je v tom, že na rozdiel od Janukovyča nemá žiadnych vnútorných nepriateľov. Má konsolidovaný a vyčistený tím.. A bojový duch sýrskej armády je výnimočne vysoký," povedal médiám Stepašin, ktorého krajina je dlhoročným spojencom režimu Asadovcov. Pred tromi rokmi vypuklo v krajine povstanie, ktoré si dodnes vyžiadalo desaťtisíce obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies