Arnold Schwarzenegger navštívil cisterciánsky kláštor neďaleko rodiska

NETKY.SK • 12 Január 2017, 07:28 • 2 min
Arnold Schwarzenegger navštívil cisterciánsky kláštor neďaleko rodiska

GRAZ - Niekdajší kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger, hollywoodska hviezda strieborného plátna rakúskeho pôvodu, navštívil dnes nečakane kláštor v cistercíánskom opátstve so sídlom v Reine pri štajerskej metropole Graz.

slovakia

left justify in out

Mnísi prerušili v tejto súvislosti svoje rokovanie, aby vzácneho hosťa previedli po kláštore, ukázali mu okrem iného knižnicu, v ktorej takmer 400 zväzkov z celkove 100.000 kníh, časopisov a muzikálií pochádza ešte zo stredoveku a následne sa spoločne pomodlili.

 

Schwarzenegger, ktorý sem dorazil na čiernom terénnom vozidle, sa pred odchodom po asi hodinovej návšteve zapísal do čestnej knihy hostí, pričom v nej zanechal slová I'll be back.

 

Kláštor Cisterciánskeho rádu, ktorý založili v roku 1129 a ktorý leží iba niekoľko kilometrov od Scharzzeneggerovho rodiska Thal, je najstarším zariadením svojho druhu na svete, ktoré je v prevádzke nepretržite.

 

Schwarzenegger zavítal do rodného Štajerska, aby sa 9. januára osobne zúčastnil na pohrebe dlhoročného hajtmana tejto rakúskej spolkovej krajiny Josefa Krainera, ktorý zomrel 30. decembra 2016 vo veku 86 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies