Arcibiskup Zvolenský vyjadril sústrasť nemeckému ľudu

NETKY.SK • 20 December 2016, 11:42 • 2 min
Arcibiskup Zvolenský vyjadril sústrasť nemeckému ľudu

BRATISLAVA - Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský vyjadril po pondelkovej tragédii v nemeckom Berlíne v mene všetkých slovenských biskupov sústrasť nemeckému ľudu.

slovakia

left justify in out

V telegrame, ktorý zaslal predsedovi nemeckej biskupskej konferencie kardinálovi Reinhardovi Marxovi, vyjadruje hlbokú účasť a smútok nad utrpením a pripája modlitby za obete, ich príbuzných a drahých. „V mene slovenských biskupov Vám chcem vyjadriť našu hlbokú účasť a náš smútok. Pripájame sa k Vašim modlitbám za zomrelých a zranených, za ich príbuzných a drahých. Nech Boh posilní Vás i celú Vašu cirkev v tomto ťažkom okamihu,“ napísal arcibiskup v telegrame, ktorý dnes agentúre SITA poskytla Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

 

V pondelok večer vošiel muž s kamiónom medzi návštevníkov vianočných trhov v Berlíne. Útok si podľa doterajších informácii vyžiadal 12 mŕtvych. Do nemocníc previezli ďalších 48 zranených, medzi ktorými sú aj viaceré osoby s ťažkými zraneniami. Nemeckí vyšetrovatelia "pracujú s predpokladom", že páchateľ tak urobil zámerne. Miestna polícia zároveň vyslovila podozrenie, že išlo o teroristický útok. Za volantom sedel podľa doterajších poznatkov muž pochádzajúci z Pakistanu alebo Afganistanu, ktorého polícia zadržala. Malo by ísť o muža, ktorý prišiel do Nemecka vo februári 2016 ako utečenec. Jeho totožnosť je však stále nejasná, keďže údajne používal viacero identít. V kabíne kamióna sa našlo mŕtve telo muža, ktoré patrilo poľskému občanovi, ten však v čase incidentu vozidlo už určite neriadil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies