Archeológovia našli v džungli možný úkryt nacistov

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 16:06 • 2 min
Archeológovia našli v džungli možný úkryt nacistov

BUENOS AIRES - V argentínskej džungli objavili komplex budov, ktorý mal pravdepodobne slúžiť ako úkryt pre nemeckých nacistov.

slovakia

left justify in out

Archeológovia v ruinách na severe Argentíny našli nemecké mince razené počas druhej svetovej vojny ako aj dobový nemecký porcelán. Nacisti však podľa odborníkov tri budovy pravdepodobne nikdy nevyužívali, pretože zistili, že môžu žiť slobodne v argentínskych mestách.

 

Tím odborníkov z univerzity z Buenos Aires sa rozhodol preskúmať objavené objekty, pretože podľa miestnej legendy mal v oblasti svoj úkryt Martin Bormann, pravá ruka Adolfa Hitlera. Hoci testy DNA ukázali, že spáchal samovraždu v roku 1945 v Berlíne, budovy mohli slúžiť iným vysokopostaveným utečencom Tretej ríše. Medzi početnými nacistami, ktorí utiekli do Argentíny, boli aj tí najprominentnejší: Adolf Eichmann, Erich Priebke či Josef Mengele. Eichmann, príslušník SS, ktorý bol jedným z hlavných organizátorov nacistického holokaustu, žil napríklad roky na predmestí Buenos Aires, kým ho nevypátrali agenti Mosadu. 

 

Zarastené ruiny sa nachádzajú v parku Teyú Cuaré pri meste San Ignacio v severnej provincii Misiones, asi tisíc kilometrov severne od Buenos Aires. Sú datované do začiatku 40. rokov 20. storočia. Priame prepojenie nálezov s nacistami sa zatiaľ nepotvrdilo, avšak odborníci zatiaľ nevidia iné vysvetlenie pre nákladné kamenné stavby vo vtedy nedostupnej oblasti, ktoré navyše nezodpovedajú miestnej architektúre.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies