ArcelorMittal dočasne prerušil výrobu v poľskej oceliarni

NETKY.SK • 31 Január 2013, 13:02 • 2 min
ArcelorMittal dočasne prerušil výrobu v poľskej oceliarni

ArcelorMittal dočasne prerušil výrobu v poľskej oceliarni - Svet Koncern ArcelorMittal, najväčší výrobca ocele na svete, sa pre klesajúci odbyt rozhodol dočasne prerušiť výrobu vo svojej oceliarni a valcovni v Poľsku. Uviedla to dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

img

Koncern ArcelorMittal, najväčší výrobca ocele na svete, sa pre klesajúci odbyt rozhodol dočasne prerušiť výrobu vo svojej oceliarni a valcovni v Poľsku. Uviedla to dnes agentúra Reuters.

Podľa vedenia oceliarskeho gigantu poľský závod už mesiace zápasí s klesajúcim počtom objednávok na oceľové výstuže pre stavebníctvo.

"Táto situácia je dôsledkom nelegálnych praktík pri obchodovaní s oceľou v Poľsku a podvodov s DPH pri dovoze oceľových výstuží zo susedných krajín,"uvádza sa vo vyhlásení ArcelorMittal.

Ďalšou príčinou klesajúceho záujmu o dodávky poľskej oceliarne sú problémy stavebného sektora v krajine. Viacerým veľkým firmám hrozí bankrot pre nevýhodné zákazky na výstavu ciest a klesá aj záujem o výstavbu nových domov.

Arcelor preto tento týždeň 29. januára zastavil na 11 dní výrobu vo svojom závode vo Varšave. Oceliarsky gigant znížil produkciu aj v iných európskych závodoch, minulý týždeň napríklad oznámil, že zatvára závod v Belgicku a chce odstaviť aj dve vysoké pece vo Francúzsku. Dôvodom je slabý dopyt po oceli v Európe, ktorý podľa predbežného odhadu vlani klesol o 8 až 9 %.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies