Arbiter Aytekin priznal svoju chybu, Sahina mal vylúčiť

NETKY.SK • 23 Február 2015, 10:25 • 2 min
Arbiter Aytekin priznal svoju chybu, Sahina mal vylúčiť

STUTTGART - Aj futbaloví arbitri si dokážu uznať svoju chybu. Čerstvým príkladom je Nemec tureckého pôvodu Deniz Aytekin, ktorý viedol piatkový zápas 22. kola I. bundesligy VfB Stuttgart - Borussia Dortmund a svojím verdiktom podstatne vstúpil do jeho deja.

slovakia

left justify in out

Tesne po polhodine hry zahrávali domáci rohový kop, po ktorom sa v čistej gólovej šanci ocitol kapitán VfB Georg Niedermeier. Vysoký stopér sa však k zakončeniu z bezprostrednej blízkosti nedostal, keďže ho fauloval Turek Nuri Sahin. Hlavný rozhodca za nedovolený zákrok nariadil pokutový kop, z ktorého v 32. min Florian Klein vyrovnal a pretrhol 586 minút trvajúce suchoty Stuttgartu na vlastnom trávniku. Tridsaťšesťročný Aytekin však previnilcovi neuložil žiadny kartový trest.


"Po zhliadnutí televízneho záznamu z inkriminovaného okamihu musím uznať, že som urobil chybu. Hráčovi Sahinovi som podľa pravidiel mal ukázať červenú kartu," citoval denník Bild kajúcne vyjadrenie Aytekina, arbitra FIFA.


Dortmundčania mali v tejto situácii šťastie, ktoré onedlho zúročili vo vedúci gól a napokon doviedli stretnutie do víťazného konca (3:2). Pre stuttgartských futbalistov zmietajúcich sa v kríze je arbitrovo priznanie slabá útecha, hoci ani presilovka v podobe jedného muža v poli navyše by nebola zárukou bodového zisku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies