Arabi podporia ruský plán kontroly chemických zbraní

NETKY.SK • 10 September 2013, 16:07 • 2 min
Arabi podporia ruský plán kontroly chemických zbraní

KÁHIRA - Liga arabských štátov (LAŠ) podporí ruský pán na umiestnenie sýrskych chemických zbraní pod medzinárodnú kontrolu. V utorok to oznámil jej šéf Nábil al-Arabí.

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník arabskej ligy v Káhire novinárom povedal, že čoskoro vydajú stanovisko deklarujúce oficiálnu podporu ruskému návrhu. Moskva ho predstavila v pondelok a jeho cieľom je odvrátiť možný útok Spojených štátov na režim v Damasku za údajné použitie chemických zbraní proti civilistom. "Pokiaľ si pamätáte, vždy som trval na tom, že (sýrsky konflikt) potrebuje politické riešenie," povedal al-Arabí.

V septembri arabská liga vyzvala Organizáciu Spojených národov, aby podnikla rázne kroky proti sýrskemu režimu pre jeho údajný chemický útok. Na vojenský zásah však pre rozpory vo vlastných radoch nevyzvali. LAŠ Sýrii po vypuknutí konfliktu zastavila členstvo v organizácii a nahradila ju hlavným opozičným zoskupením. Vojna v Sýrii si od marca 2011 vyžiadala už vyše 110 000 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies