Antisemitizmus v Maďarsku: Traja muži skončili vo väzení

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 15:49 • 2 min
Antisemitizmus v Maďarsku: Traja muži skončili vo väzení

BUDAPEŠŤ - Súd v Budapešti udelil dvoj- a trojročné tresty trom mužom, ktorí verbálne urážali účastníkov Svetového židovského kongresu (WJC) v dňoch 5.-7. mája v hlavnom meste Maďarska, uviedla v piatok štátna tlačová agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Troch mužov odsúdili v zrýchlenom súdnom konaní. Hlavný vinník dostal trojročný trest, zatiaľ čo dvaja ďalší si odsedia vo väzení dva roky, uviedla agentúra a dodala, že incident sa stal blízko budapeštianskej Veľkej synagógy. Traja vinníci salutovali s vystretou rukou, kričali nacistické slogany a antisemitské urážky pred tým, ako zasiahla polícia. Hlavný vinník, ktorý už mal podmienečný trest za drogové previnenie, sa proti rozsudku odvolal.

Svetový židovský kongres sa rozhodol usporiadať konferenciu v Budapešti ako symbol solidarity s členmi maďarskej židovskej komunity, ktorá je v posledných rokoch vystavená zvýšenému antisemitizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies