Angličania v boji o prezidenta UEFA podporia van Praaga

NETKY.SK • 7 September 2016, 10:25 • 2 min
Angličania v boji o prezidenta UEFA podporia van Praaga

LONDÝN - Anglická futbalová asociácia (FA) bude v prezidentských voľbách UEFA hlasovať za Holanďana Michaela van Praaga. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na post nástupcu Francúza Michela Platiniho zostali už len dvaja kandidáti, okrem Holanďana aj Slovinec Aleksander Čeferin. Angličania zareagovali na utorňajšie oznámenie viceprezidenta UEFA Španiela Angela Mariu Villara Llonu, ktorý sa vzdal boja. "Po zaznamenaní odstúpenia pána Villara a pri rešpekte ku kreditu pána Čeferina, FA bude podporovať Michaela van Praaga. Dobre ho poznáme, minulé roky sme s ním úzko spolupracovali a spolu zdieľame názory na reformu FIFA," uviedla FA.

 

Delegáti 55 členských krajín UEFA o nástupcovi Platiniho rozhodnú na kongrese 14. septembra v Aténach. Francúza uznala etická komisia FIFA aj medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) za vinného z korupcie. Nový prezident UEFA dokončí tretie štvorročné Platiniho funkčné obdobie, ktoré sa skončí začiatkom roka 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies