Angličania budú testovať žlté a červené karty pre trénerov

NETKY.SK • 1 August 2018, 09:21 • 2 min
Angličania budú testovať žlté a červené karty pre trénerov

LONDÝN - Futbaloví tréneri v Anglicku sa majú od novej sezóny 2018/2019 na čo tešiť. Tí, ktorí sa nejakým spôsobom previnia voči pravidlám, musia rátať so sankciou v podobe žltej alebo červenej karty, ako to býva pravidlom u futbalistov.

slovakia

left justify in out

Novinku uvedú do praxe zatiaľ iba v zápasoch FA Cupu a Ligového pohára, v dlhodobej najvyššej súťaži Premier League zostane všetko po starom. Znamená to, že tam budú naďalej platiť verbálne napomenutia trénerov.

Anglická Futbalová asociácia (FA) uviedla hneď niekoľko dôvodov, prečo pokusne zavádza žlté a červené karty pre mužov z lavičiek. Sú nimi množiace sa prejavy nevôle voči arbitrom ako ironické gestá, kopanie do fliaš s vodou, sarkastický potlesk či mávanie imaginárnymi žltými či červenými kartami po niektorých rozhodcovských verdiktoch. Podľa FA novinka má posilniť postavenie rozhodcov vo vzťahu s trénermi - búrlivákmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies