Premiér obhajuje supertajné stretnutie "najvyšších" v SIS. Odmietol všetky mediálne špekulácie!

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 16:12 • 2 min
Premiér obhajuje supertajné stretnutie "najvyšších" v SIS. Odmietol všetky mediálne špekulácie!

BRATISLAVA - Pondelkové stretnutie v budove Slovenskej informačnej služby (SIS) zorganizoval predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) preto, aby sa oboznámili s podrobnosťami o určitých spravodajských informáciách.

slovakia

left justify in out

Tie už SIS predtým poskytla zúčastneným osobám. Zároveň odmietol špekulácie, že rokovanie sa týkalo bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského alebo živých prípadov, ktoré vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.


„Rokovanie bolo z môjho pohľadu prospešné a nevylučujem, že sa obdobný formát takýchto pracovných stretnutí uskutoční aj v budúcnosti. Boj s organizovaným zločinom a korupciou, ktorá zapustila u nás hlboké korene, si vyžaduje, aby každá štátna inštitúcia dôsledne plnila svoje úlohy vymedzené zákonom a aby vedúci predstavitelia v týchto inštitúciách, v súlade so svojimi kompetenciami, navzájom spolupracovali,“ skonštatoval Heger.

 

Mohlo by vás zaujímať: V SIS sa konala supertajná porada najvyššie postavených osôb v štáte. Čo na stretnutí riešili?


V pondelok (17. mája) sa v budove SIS uskutočnilo stretnutie najvyšších ústavných činiteľov a vysokých predstaviteľov štátu. Svoju účasť na stretnutí potvrdili predseda vlády Eduard Heger, predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), generálny prokurátor Maroš Žilinka a šéf PZ Peter Kovařík, prezidentka Zuzana Čaputová.

 

Podľa medializovaných informácií boli v sídle SIS aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, šéf SIS Michal Aláč a šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó.
 

Prečítajte si tiež: Strana Hlas-SD vyzvala premiéra, aby vysvetlil stretnutie v Slovenskej informačnej službe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies