Jeff Sessions zložil prísahu ako nový minister spravodlivosti USA

NETKY.SK • 9 Február 2017, 18:30 • 2 min
Jeff Sessions zložil prísahu ako nový minister spravodlivosti USA

WASHINGTON - Doterajší republikánsky senátor za americký štát Alabama Jeff Sessions zložil dnes slávnostnú prísahu ako nový minister spravodlivosti vo vláde prezidenta USA Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Trump na slávnostnom obrade v Oválnej pracovni Bieleho domu označil Sessionsa za bezúhonného a zásadového muža a človeka, ktorý celý svoj život venoval spravodlivosti.

 

Sessions zložil prísahu dnes dopoludnia po tom, ako Senát po búrlivom procese potvrdzovania schválil jeho nomináciu. Kongresman z Alabamy sa vzdal kresla v Senáte, len čo ho jeho kolegovia schválili pomerom hlasov 52 k 47. Hlasovanie sa približne zhodovalo so straníckou príslušnosťou senátorov.

 

Sessions bol prvým americkým senátorom, ktorý počas volebnej kampane vyjadril Trumpovi podporu. Demokrati ho kritizujú za jeho postoj k ľudským právam a prisťahovalectvu.

 

Republikáni oceňujú jeho štyri desaťročia trvajúcu službu verejnosti aj jeho oddanosť spravodlivosti a právnemu poriadku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies