Americký gigant AEG chystá £450 miliónové prevzatie Tottenhamu

NETKY.SK • 17 Február 2012, 20:58 • 2 min
Americký gigant AEG chystá £450 miliónové prevzatie Tottenhamu

Americký gigant AEG chystá £450 miliónové prevzatie Tottenhamu - Futbal LONDÝN - Tottenham sa pripravuje na prevzatie americkým gigantom AEG, ktorí pripravujú ponuku v hodnote 450 miliónov libier. Bahamský majiteľ Tottenhamu, Joe Lewis, mal údajne jednani

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN - Tottenham sa pripravuje na prevzatie americkým gigantom AEG, ktorí pripravujú ponuku v hodnote 450 miliónov libier.

Bahamský majiteľ Tottenhamu, Joe Lewis, mal údajne jednanie s Philipom Anschutzom, majiteľom firmy AEG, ktorého osobný majetok činí  4,4 miliardy libier.

Ak by dospeli k dohode, tak súčasný prezident klubu, Daniel Levy, zostane vo funkcii.
Tottenham si so skupinou AEG vytvoril užšie vzťahy ešte minulom roku, keď spolu predložili ponuku na kúpu Olympijského štadiónu.

Podľa denníka Daily Express, ak dôjde k dohode, tak by sa fond Spurs na nákupy hráčov výrazne zvýšil, a mohli by sa stať trvalým ašpirantom na titul Premier League.

Klub sa v januári stiahol z Burzy cenných papierov, čo Levy zdôvodnil ako nutnosť, aby si zaistili finančné prostriedky, zatiaľ čo nový 56 tisícový štadión na Northumberland Park je tiež v pláne.

Anschutz v súčasnej dobe vlastní LA Galaxy a zohral kľúčovú úlohu pri prestupe Davida Beckhama do svojho klubu v roku 2007. Taktiež vlastní majoritný podiel v Dynamo Houston, plus niekoľko basketbalových a hokejových klubov. Svojho času vlastnil aj kluby americkej MLS Colorado Rapids, Chicago Fire a San Jose Earthquakes.

AEG stále vlastní O2 Arénu v Londýne a MEN Arénu v Manchestri, a ďalšie významné športoviská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies