Americký dron zasiahol pri útoku výcvikový tábor aš-Šabábu, zahynulo 150 bojovníkov

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 07:51 • 2 min
Americký dron zasiahol pri útoku výcvikový tábor aš-Šabábu, zahynulo 150 bojovníkov

WASHINGTON - Pentagón dnes oznámil, že americký útok bezpilotným lietadlom zasiahol v sobotu 5. marca výcvikový tábor bojovníkov militantného islamistického hnutia aš-Šabáb v Somálsku, ktorí sa pripravovali na podniknutie útoku veľkého rozsahu, pravdepodobne proti africkým alebo americkým vojakom.

slovakia

left justify in out

Námorný kapitán Jeff Davis, hovorca amerického ministerstva obrany (Pentagónu), uviedol, že dron zasiahol tábor Raso a o život prišlo vyše 150 bojovníkov aš-Šabábu. Hovorca dodal, že podľa dostupných informácií sa výcvik už končil a mala sa začať operačná fáza údajného útoku.

 

Hovorca Pentagónu uviedol, že výcvikový tábor, približne 195 kilometrov severne od hlavného mesta Mogadišo, bol zničený.

 

Aš-Šabábu, napojenému na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida, sa pripisuje množstvo útokov, vrátane odpálenia bomby na palube dopravného lietadla z minulého mesiaca, ktorá si vynútila núdzové pristátie lietadla v Mogadiše.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies