Americký dron lietal neďaleko miesta útoku na humanitárny konvoj v Sýrii

NETKY.SK • 21 September 2016, 21:52 • 2 min
Americký dron lietal neďaleko miesta útoku na humanitárny konvoj v Sýrii

MOSKVA - Ruská armáda dnes vyhlásila, že nad oblasťou v Sýrii, kde došlo v pondelok 19. septembra k útoku na humanitárny konvoj, lietalo vtedy americké bezpilotné lietadlo. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov dnes povedal, že americký dron Predator, ktorý vzlietol z leteckej základne Incirlik v južnom Turecku, vletel nad oblasť neďaleko sýrskeho mesta Aleppo len niekoľko minút pred tým, ako sa tam humanitárny konvoj dostal pod paľbu.

 

Konašenkov dodal, že dron opustil oblasť približne pol hodiny po útoku na konvoj.

 

Americkí predstavitelia v utorok vyhlásili, že vo chvíľach útoku leteli nad spomínanou oblasťou dva ruské stíhacie bombardéry Su-24. Rusko poprelo, že humanitárny konvoj zasiahli jeho lietadlá alebo sýrske vládne stroje.

 

Útok na konvoj s humanitárnou pomocou pre sýrskych civilistov vyvolal medzinárodné odsúdenie a donútil Organizáciu Spojených národov pozastaviť dodávky do Sýrie, kde približne šesť miliónov ľudí žije na obliehaných alebo ťažko dostupných miestach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies