Americkí vojaci mieria na Ukrajinu školiť zdravotnícky personál

NETKY.SK • 25 Február 2015, 09:31 • 2 min
Americkí vojaci mieria na Ukrajinu školiť zdravotnícky personál

WASHINGTON - Spojené štáty vyšlú na Ukrajinu menšiu skupinu vojakov, aby poskytovali zdravotnícky výcvik ukrajinským jednotkám, ktoré bojujú proti pro-ruským separatistom. Uviedla to agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa americkej armády, ktorý pre agentúru prehovoril pod podmienkou zachovania svojej anonymity.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

USA by mali na budúci týždeň na Ukrajinu vyslať 5 až 10 amerických vojakov, ktorí budú cvičiť budúcich ukrajinských školiteľov.

 

Počas uplynulého roka americkí vojaci odborne zaškolili približne 300 ukrajinských armádnych príslušníkov, ktorí sa zameriavajú na zdravotnícku pomoc vo vojnou stíhaných oblastiach.

 

Ako predtým uviedla agentúra Reuters, britský premiér David Cameron v utorok oznámil, že Británia vyšle budúci mesiac na Ukrajinu vojenský personál, ktorý bude pomáhať cvičiť tamojšie ozbrojené sily.

 

"V priebehu budúceho mesiaca rozmiestnime britský vojenský personál, aby poskytoval poradenstvo a širokú škálu výcviku, od taktickej špionáže po logistiku a zdravotnú starostlivosť," povedal premiér pred poslaneckým výborom v parlamente.

 

"S Ukrajinou tiež zrealizujeme výcvikový program pre pechotu s cieľom posilniť stálosť jej ozbrojených síl," dodal Cameron a zdôraznil, že britské zložky sa budú držať ďaleko od frontovej línie a nebudú sa zapájať do bojových operácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies