Americkí inštruktori trénujú v Sýrii nových rebelov

NETKY.SK • 16 December 2017, 18:35 • 2 min
Americkí inštruktori trénujú v Sýrii nových rebelov

MOSKVA - Ako vyhlásili v ruskom centre zmierenia bojujúcich strán v Sýrii, inštruktori z USA pripravujú nové ozbrojené skupiny na boj so sýrskymi vládnymi jednotkami.

slovakia

left justify in out

Na Ruskom ministerstve obrany poznamenali, že napriek vyhláseniam americkej strany o záväzku zničenia teroristickeho zoskupenia "Islamský štát", medzinárodna koalícia pokračuje v spolupráci s pozostatkami teroristov. Ako Informuje agentúra TASS. V strede utečeneckého tábora v El Khasek, pod vedením amerických inštruktorov od špeciálnych operačných síl, sa začali formovať nové ozbrojené skupiny pod názvom "Nová sýrska armáda". 

 

V súčasnosti sa tam sústredeďuje približne 750 militantov a hlavné jadro skupiny pozostáva z viac ako 400 teroristov, ktorí s podporou USA v októbri tohto roku autokolónou utiekli z Rakky. Utečenci, ktorí sa vrátili z tábora, povedali, že americkí inštruktori vyhlásili, že po ukončení výcvikového kurzu budú novovytvorené zoskupenia premiestnené na juh Sýrie, kde budú bojovať so syrskymi vládnymi jednotkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies