Americké úrady podozrievajú Microsoft z korupcie v Maďarsku

NETKY.SK • 24 August 2018, 13:22 • 2 min
Americké úrady podozrievajú Microsoft z korupcie v Maďarsku

BRATISLAVA- Softvérový gigant Microsoft čelí v USA podozreniam z korupcie pri predaji svojich produktov v Maďarsku. Informoval o tom vo štvrtok denník the Wall Street Journal (WSJ), podľa ktorého prípad vyšetrujú federálne ministerstvo spravodlivosti a Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC).

slovakia

left justify in out

Microsoft podľa denníka v Maďarsku predával kancelárske programy ako Word a Excel sprostredkovateľom s výraznou zľavou. Tí ich mali následne predávať vládnym úradom, pričom si účtovali plnú cenu.

 

Vyšetrovanie má zistiť, či sa cenový rozdiel nevyužíval na uplácanie vládnych úradníkov, uviedli podľa WSJ nemenované zdroje oboznámené so záležitosťou.

 

SEC ani ministerstvo spravodlivosti medializované informácie nekomentovali.

Microsoft vo štvrtok oznámil, že prepustil štyroch zamestnancov svojej maďarskej pobočky a v krajine ukončil spoluprácu so štyrmi obchodnými partnermi.

 

Presné údaje, kedy pristúpila k týmto opatreniam, firma neposkytla.

 

Tvrdí však, že začala konať ešte v roku 2014, keď sa dozvedela o možných pochybeniach a predajné procesy zmenila tak, aby sa znížilo riziko sporných obchodov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies