Americké clá na oceľ z Európy podľa Nemecka nie sú v súlade s pravidlami WTO

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 14:53 • 2 min
Americké clá na oceľ z Európy podľa Nemecka nie sú v súlade s pravidlami WTO

BERLÍN - Európska únia by mala podľa nemeckého ministra zahraničia Sigmara Gabriela zvážiť sťažnosť voči Spojeným štátom americkým na pôde Svetovej obchodnej organizácie (WTO) pre rozhodnutie Washingtonu uvaliť antidumpingové clá na oceľ dovážanú z Európy.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení, ktoré zverejnil v piatok, Gabriel uviedol, že výpočty USA nie sú v súlade s pravidlami WTO a ich cieľom bolo chrániť amerických oceliarov tým, že sa "znevýhodní nemecké oceliarske odvetvie, ktoré je lepšie".

K spoločnostiam, ktoré môžu ovplyvniť americké antidumpingové clá, patria dvaja nemeckí výrobcovia ocele, a to Salzgitter AG a Dillinger Hütte. Nemecký minister zahraničných vecí vo vyhlásení poznamenal, že ide o prvú antidumpingovú procedúru, ktorú začala realizovať nová americká vláda. Krok USA označil za neakceptovateľný.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies