Americké a európske banky minulý rok prepustili tisíce ľudí

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 11:48 • 2 min
Americké a európske banky minulý rok prepustili tisíce ľudí

LONDÝN - Najväčšie banky v Európe a v USA v minulom roku zrušili súhrnne 59 tis. pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Vedenia bánk sa totiž usilujú o zlepšenie ziskovosti, ktorú nepriaznivo ovplyvnila prísnejšia regulácia. Banky taktiež obmedzujú svoje aktivity, aby sa vyhli problémom s regulačnými orgánmi, ktoré by sa mohli obávať, že banky budú príliš veľké a komplexné.


Osemnásť z európskych najväčších bánk spolu minulý rok zrušilo 21 500 pracovných miest. V predchádzajúcom roku bol však počet zrušených pozícií vo výške 56 100 miest. Vyplýva to z údajov agentúry Reuters. Šesť z amerických najväčších bánk v minulom roku zrušilo 37 500 pracovných miest. V roku 2013 americké banky zrušili 45 700 pracovných miest. To znamená, že počas uplynulých dvoch rokov 24 bánk v Európe a v USA zrušilo viac než 160 tis. pracovných miest. Šesť amerických bánk prepustilo 7,3 % svojich zamestnancov, európske banky zrušili 4,1 % pozícií.


Počas finančnej krízy v rokoch 2007 až 2009 sa znížil počet pracovných miest v bankách o desaťtisíce, ďalšia vlna prepúšťania prišla v roku 2013, keď sa znížili zisky a spomalil sa hospodársky rast.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies