Americká vláda je spokojná so svojím riešením finančnej krízy

NETKY.SK • 16 September 2013, 10:08 • 2 min
Americká vláda je spokojná so svojím riešením finančnej krízy

WASHINGTON - Biely dom urobil po piatich rokoch od krachu americkej investičnej banky Lehman Brothers bilanciu nasledujúceho vývoja a svojho podielu na ňom.

slovakia

left justify in out

DPA informovala, že v nedeľu (15. 9.) vo večerných hodinách východného amerického času Biely dom vo svojom hodnotení konštatoval, že na prekonanie krízy, ktorá po krachu veľkobanky zachvátila takmer celý svet, urobil veľmi veľa, ale že to nestačí. Musí sa urobiť ešte viac na posilnenie strednej triedy. "Ešte sme sa nedostali do bodu, ktorý musíme dosiahnuť," uvádza sa v dokumente.

Dokument je vlastne úvodom k vyhláseniu, ktorý americký prezident Barack Obama prednesie dnes v Ružovej záhrade Bieleho domu k piatemu výročiu vypuknutia finančnej a následnej hospodárskej krízy. Biely dom vyzve Kongres, aby neohrozoval hospodárske zotavovanie krajiny blokádou zvýšenia limitu štátneho dlhu, ktorý musí byť odsúhlasený kongresmanmi do konca roka. Ak by k tomu nedošlo, Spojeným štátom by hrozil pád do novej krízy.

V dokumente Biely dom vyzdvihuje svoje opatrenia, ktoré prijal po krachu Lehman Brothers na záchranu amerického automobilového priemyslu a bánk. Výsledkom tejto činnosti za posledného 3,5 roka bolo vytvorenie 7,5 milióna pracovných miest. Krajina vyrába viac energie z obnoviteľných zdrojov než kedykoľvek v minulosti a americké exporty dosiahli rekordné hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies