Americká armáda zavedie novinku: Jej najnovší špióni budú totiž zo sveta rastlín!

NETKY.SK • 4 December 2017, 13:28 • 2 min
Americká armáda zavedie novinku: Jej najnovší špióni budú totiž zo sveta rastlín!

Američanom budú v bojoch s nepriateľom pomáhať aj veľmi netradiční "špióni".

slovakia

left justify in out

Špionáže sa vo vojne využívali vždy. Pomáhali totiž nenápadne získavať informácie, ktoré sa následne dali proti nepriateľovi veľmi efektívne využiť a mohli mu dopomôcť k víťazstvu.

 

Špiónmi boli vždy špeciálne vyškolení ľudia. Na ich výcvik sa kládol veľký dôraz, pretože aj jediná chyba by mohla byť osudnou. Najnovší „sliediči“ americkej armády však žiaden špeciálny výcvik nepotrebujú. Sú to totiž rastliny!

 

Rastliny sa, samozrejme, nebudú aktívne podieľať na bojoch ani vojenských cvičeniach. Poslúžia však ako nenápadný „pozorovateľ“. Defense Advanced Research Projects Agency ich plánuje využiť ako indikátory rôznych zmien. Upozorniť by mohli napríklad na využívanie chemických či elektromagnetických zbraní.

 

Flóra totiž veľmi citlivo reaguje na akékoľvek zmeny vo svojom životnom prostredí a prejavuje konkrétne fyziologické odozvy. Reagovať môžu na dotyky, chemikálie i patogény, čo môže byť pre armádu postačujúcou informáciou o činnosti protivníka.

 

Rastlinstvo sa tak na strane USA bude nepriamo podieľať na boji proti nepriateľovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies