Ambulantný predaj odporúča ústavnoprávny výbor schváliť

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 13:45 • 2 min
Ambulantný predaj odporúča ústavnoprávny výbor schváliť

BRATISLAVA - Ústavnoprávny výbor odporúča poslancom schváliť novelu zákona o ochrane spotrebiteľa, ktorá mení aj legislatívu o predaji na trhoviskách.

slovakia

left justify in out

Zhodli sa na tom dnes členovia výboru. Ministerstvo hospodárstva (MH), ktoré je predkladateľom zmien, navrhuje zrušiť obmedzenie pre ambulantný predaj potravín. To je platné len pár dní. Od začiatku júla môžu trhovníci v obciach, kde je prevádzka potravín, predávať len zeleninu, ovocie, balenú zmrzlinu a jedlá a nápoje určené na priamu konzumáciu.

 

Súčasné obmedzenie podľa rezortu hospodárstva bráni plnému využitiu rôznych nových foriem ambulantného predaja, akým je napríklad predaj z dvora, predaj z automatov alebo farmárske trhy. "Návrhom sa zabezpečí možnosť predávať na tzv. farmárskych trhoch a prostredníctvom iných foriem ambulantného predaja využívaných predovšetkým malými domácimi chovateľmi, pestovateľmi a výrobcami poľnohospodárskych produktov," uvádza rezort hospodárstva. 

 

Obmedzenie sa do legislatívy dostalo v marci tohto roka na pôde parlamentu. Iniciátorom bol Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti, ktorý akceptoval pozmeňujúci návrh poslanca Andreja Kolesíka (Smer-SD). Návrh ministerstva hospodárstva zároveň plne transponuje európsku smernicu o nekalých obchodných praktikách. Legislatíva sa prerokováva v skrátenom konaní. Najbližšie o nej budú poslanci v pléne diskutovať v stredu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies