Amazon postaví pri Prahe veľký sklad pre západnú Európu, uvažuje aj o Bratislave

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 09:53 • 2 min
Amazon postaví pri Prahe veľký sklad pre západnú Európu, uvažuje aj o Bratislave

PRAHA - Americký internetový kolos Amazon oznámil, že ešte tento rok otvorí neďaleko pražského letiska centrum na vrátený tovar z Nemecka. Informoval o tom český denník E15, ktorý však už predtým uviedol, že aktivity firmy v Česku sa tým zďaleka nekončia.

slovakia

left justify in out

Druhý projekt svojimi rozmermi výrazne prekoná centrum pre nemecké vratky. "Pôjde o veľký sklad na zásobovanie západnej Európy," povedal zdroj oboznámený s dianím okolo Amazonu. Areál, v ktorom vznikne najmenej 3000 pracovných miest, chce mať Amazon hotový do roka. Horúcim kandidátom sú pozemky pri obci Jeneč západne od Prahy. Druhou možnou lokalitou pre sklad je neďaleká Dobrovíz.

Tretím projektom Amazonu by podľa zdroja malo byť ďalšie obrie logistické centrum, tentokrát pre strednú a východnú Európu. A tým aj vstup Amazonu na trhy v regióne. "Relevantnou lokalitou pre tento sklad je určite Brno," poznamenal zdroj. Rovnako je vraj možné, že logistické centrum môže vzniknúť v Bratislave. Ďalšie sklady postavia Američania pravdepodobne v Poľsku.

Amazon zatiaľ v súvislosti s plánmi v strednej a vo východnej Európe mlčí, s výnimkou už avizovaného centra pre vrátený tovar pri Ruzyni. Centrum pre vrátený tovar, ktorý si Amazon prenajme pri letisku od developérskej spoločnosti Panattoni, bude mať 25.000 m2 a bude zamestnávať okolo 1000 ľudí. V porovnaní s plánovaným medzinárodným skladom pri Prahe je to ale trpaslík. Chystané sklady majú mať okolo 100.000 m2. Logistický areál pre strednú a východnú Európu nebude menší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies