Amazon plánuje v nasledujúcom roku vytvoriť v USA vyše 30-tisíc pracovných miest

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 17:35 • 2 min
Amazon plánuje v nasledujúcom roku vytvoriť v USA vyše 30-tisíc pracovných miest

NEW YORK - Americká spoločnosť Amazon, najväčší internetový predajca v USA, plánuje v nasledujúcom roku vytvoriť na domácom trhu vyše 30.000 nových pracovných miest na čiastočný úväzok. Dôvodom je rozširovanie klientskej základne a úmerne tomu aj siete skladov.

slovakia

left justify in out

Amazon ďalej oznámil, že 25.000 nových pracovných miest pribudne v jeho skladoch a zvyšných 5000 vytvorí v oddelení služieb zákazníkom, ktoré vybavuje telefonáty a e-maily klientov.

 

Internetový obchod pritom už v januári oznámil, že plánuje v nasledujúcich 18 mesiacoch vytvoriť v Spojených štátoch viac než 100.000 pracovných miest na plný úväzok. Počet jeho zamestnancov na plný úväzok sa tak do polovice roka 2018 zvýši na viac než 280.000 z približne 180.000 v roku 2016. Najnovšie k nim plánuje pridať 30.000 nových pracovných miest na čiastočný úväzok.

 

Amazon je tak ďalšou veľkou firmou v USA, ktorá zverejnila plány na rozšírenie počtu pracovných miest po víťazstve súčasného prezidenta Donalda Trumpa vo voľbách vlani v novembri. Trump totiž počas kampane sľuboval Američanom prácu a kritizoval firmy, ktoré majú prevádzky v zahraničí.

 

Viacerí analytici sa preto domnievajú, že oznámenie Amazonu o nových miestach odráža jeho snahu urovnať napäté vzťahy s prezidentom. Amazon totiž v uplynulých rokoch investoval do vybudovania rozsiahlej siete distribučných centier po celom svete, aby bol čo najbližšie ku klientov a znížil tak svoje náklady. Vlani stúpol celkový počet jeho zamestnancov, vrátane zahraničných divízií, o 48 % na 341.400.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies