Amatrice sa zviecha z ničivého zemetrasenia, otvorili kontajnerovú školu

NETKY.SK • 13 September 2016, 13:19 • 2 min
Amatrice sa zviecha z ničivého zemetrasenia, otvorili kontajnerovú školu

AMATRICE - V talianskom meste Amatrice, ktoré 24. augusta postihlo ničivé zemetrasenie, dnes otvorili nový školský rok, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Do kontajnerových učební, ktoré poslúžia namiesto zničenej školy, dnes zasadlo 170 školákov. Na otvorení školského roka sa zúčastnila ministerka školstva Stefania Gianniniová. Šéfka rezortu vyzdvihla pozoruhodné úsilie, vďaka ktorému sa podarilo vybudovať priestory na vzdelávanie detí v takom krátkom čase. Otvorenie školy označila za "ďalší krok k normálu" a "náznak nádeje" pre oblasť postihnutú zemetrasením.

 

Škola v Amatrice sa pri augustovom zemetrasení zrútila napriek tomu, že na nej predtým došlo k stavebným úpravám, ktoré mali posilniť odolnosť budovy pri seizmických otrasoch.

Provizórnu školu postavili z kontajnerov natretých pestrými farbami na poli, ktoré čiastočne ležalo ladom. Je v nej desať tried, do ktorých budú chodiť deti rôzneho veku - od škôlkarov po stredoškolákov.

 

Zemetrasenie z 24. augusta, ktoré postihlo stredné Taliansko, si vyžiadalo 300 obetí na životoch a obrovské materiálne škody, pričom o strechu nad hlavou prišlo najmenej 4000 ľudí. Najväčšie škody hlási práve malebné mesto Amatrice.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies