Tragédia na Dunaji v Budapešti má ďalšiu obeť

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 08:41 • 2 min
Tragédia na Dunaji v Budapešti má ďalšiu obeť

BUDAPEŠŤ - Záchranári po tragickom potopení lode na Dunaji vytiahli z vraku ďalšiu obeť.

slovakia

left justify in out

V priebehu včerajšieho dňa sa príslušníkom maďarského Protiteroristického centra, ktorí realizujú pátranie po nezvestných, podarilo z vraku lode vyloviť ďalšiu obeť lodného nešťastia. Ku kolízii došlo ešte minulý týždeň, keď sa loď na Dunaji zrazila s väčším plavidlom, v dôsledku čoho sa potopila.

 

img

 

Na palube sa nachádzali juhokórejskí turisti. Doposiaľ je teda oficiálne potvrdených osem obetí, sedem osôb sa podarilo zachrániť, 20 ľudí je však stále nezvestných.
 

Pátracie práce značne komplikuje silný prúd Dunaja, kvôli ktorému sa potápači k vraku dostávajú len ťažko. Včera bol tok mierne pomalší, preto bolo možné v pátraní po obetiach pokračovať, no napriek tomu ide o mimoriadne náročnú operáciu. "Urobíme všetko s výnimkou jedinej veci - pre vstup do vraku lode platí striktný zákaz. To by bolo životu nebezpečné," uviedol János Hajdu, šéf maďarského Protiteroristického centra.

 

img

 

Ako uvádzajú potápači, loď leží v hĺbke asi deväť metrov. Prvotné informácie publikované maďarskou vládou hovorili o šiestich metroch. Na to, aby sa podarilo vrak lode vytiahnuť na breh bude potrebný lodný žeriav. Ten by sa mal dostaviť o niekoľko dní, nakoľko sa kvôli vysokému stavu vodnej hladiny na slovensko-maďarských hraniciach v Komárne nemôže preplaviť popod most.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies