Alitalia odsudzuje štrajk pilotov a posádky

NETKY.SK • 24 Máj 2015, 11:15 • 2 min
Alitalia odsudzuje štrajk pilotov a posádky

MILÁNO - Talianska letecká spoločnosť Alitalia v sobotu odsúdila vyhlásenie odborov, ktoré na pondelok oznámili 24-dňový štrajk pilotov a členov posádok.

slovakia

left justify in out

Podľa vlajkovej spoločnosti ide o vyjadrenie neúcty k cestujúcim a najmä v čase, keď rímske letisko stále dopláca na dôsledky nedávneho požiaru. Štrajk podľa Alitalie vyvoláva falošný dojem o hrozbe ďalšieho prepúšťania a je založený na veciach, ktoré podľa spoločnosti už boli s odbormi vyriešené. Odborári však tvrdia, že stále nedostali potrebné záruky, že pracovné miesta nie sú v ohrození po budúcoročnom vypršaní platných kontraktov.


Minulý rok, pred predajom 49 percent akcií do rúk arabskej spoločnosti Etihad Airways prepustila Alitalia stovky pilotov a členov posádky. Vlajkové aerolínie totiž dlhodobo zápasia s vážnymi finančnými problémami a musel jej pomôcť štát. Ten tak vypláca aj jej zamestnancov, pričom súčasné kontrakty sa končia vo februári.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies