Alaves premiérovo v pohárovom finále proti FC Barcelona

NETKY.SK • 9 Február 2017, 12:34 • 2 min
Alaves premiérovo v pohárovom finále proti FC Barcelona

Barcelona - Futbalisti CD Alaves si premiérovo zahrajú vo finále španielskeho Kráľovského pohára (Copa del Rey). O ich historickom postupe rozhodol presným zásahom Edgar Mendes.

slovakia

left justify in out

Alavesu sa v 96-ročnej histórii klubu podarilo až na piaty pokus prebojovať cez semifinále, naposledy prehral súboj o finále pred trinástimi rokmi. V dvojzápase s Celtou Vigo napokon rozhodol jediný gól, pred domácimi fanúšikmi ho v 82. minúte zaznamenal Mendes.

 

"Ľudia si to zaslúžia. Celta má výborný tím, neuľahčili nám to, ale mali sme viac šancí a dokázali sme doma skórovať. Tešíme sa na májové finále, ale myslím si, že už teraz sme dokázali prepísať históriu," povedal po stretnutí domáci Manu Garcia.

 

Vo finálovom súboji narazí Alaves na obhajcu trofeje FC Barcelona. Nováčik La Ligy bude síce v pozícii outsidera, svojho súpera však už v prebiehajúcom ročníku dokázal raz zdolať. V septembri si prekvapivo odniesol z Nou Camp tri body po víťazstve 2:1. "Tento moment si treba po desiatich rokoch mimo najvyššej súťaže užiť. Finále je až v máji, dovtedy sa musíme koncentrovať na ligu," citovala agentúra DPA pozápasové vyjadrenie trénera Alavesu Mauricia Pellegrina.Finále je na programe 27. mája, dejisko zápasu zatiaľ nie je známe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies